U Hostelu Karlovac u Selcu na desetodnevnoj edukaciji sudjeluju mladi iz devet država
U Hostelu Karlovac u Selcu na desetodnevnoj edukaciji sudjeluju mladi iz devet država

U Hostelu Karlovac u Selcu privodi se kraju međunarodno osposobljavanje za mlade osobe aktivne u civilnom području djelovanja. Ova edukacija financira se sredstvima Europske unije kroz program Erasmus +, a organizator je Udruga Ostvarenje iz Zagreba.

Tema osposobljavanja je „Poticanje kreativnosti i inovacija u prikupljanju sredstava za rad s mladima koji rade na uključivanju“ a sudionici osposobljavanja, koji čine dio civilnog sektora u svojim zemljama, raspravljaju i istražuju kako prikupiti sredstva za financiranje aktivnosti civilnog društva i nevladinih organizacija. Pogotovo aktivnosti i projekte koji se bave i uključuju mlade s manje mogućnosti i s posebnim potrebama.

U sklopu desetodnevnog školovanja sudionici su raspravljali o mogućnostima financiranja od strane državnog i privatnog sektora. Što je to «crowfunding» i kako razviti takvu kampanju, te kako koristiti socijalne medije za promociju svojih aktivnosti i projekata te za prikupljanje sredstava. Mladi koji sudjeluju na ovom osposobljavanju dolaze iz 10 različitih nevladinih udruga iz 9 država: Hrvatske, Makedonije, Belgije, Rumunjske, Slovačke, Turske, Italije, Slovenije i Cipra.

Sudionici su imali priliku razviti svoje radne sposobnosti kroz niz radionica i predavanja, te putem neformalnog učenja razviti vlastite kompetencije kroz razne metode poput kazališnih i umjetničkih radionica, priprema prezentacija i kreativnih postera, diskusija, razmjene iskustava i studije slučaja. Učenje se odvijalo i kroz igru i aktivnosti u prirodi kao dio neformalne metode stjecanja sposobnosti i vještina.

– Trenutno imamo tri predavača iz Belgije, Makedonije i Hrvatske i ovdje smo treći put. Jako nam se sviđa i svi su komentirali kako je ukupan doživljaj vrlo pozitivan. Sigurna sam da ćemo se opet vidjeti – rekla je Antonija Lelas predstavnica udruge Ostvarenje. Slovenac Žiga Frišek i Slovak Peter Dubek dodali su kako je more još uvijek odlično za kupanje. (izvor: kaportal.rtl.hr)

.

Translate »