Djelatnici hostela posjetili Advent u Karlovcu
Djelatnici hostela posjetili Advent u Karlovcu

O njima se rijetko govori, a još rjeđe piše. Za mnoge generacije Karlovčana oni su nezamjenjivi dio popularnog Hostela Karlovac u Selcu. I tako već 60 godina. Riječ je o vrijednim i omiljenim zaposlenicama hostela u vlasništvu Grada Karlovca. Upravo oni, njih dvadesetak su ti koje će te rijetko vidjeti, ali su najzaslužniji da se u šarmantnom primorskom hostelu osjećate bolje nego negdje drugdje, pa čak i u znatno skupljim destinacijama. To je jednostavno tako jer Selce ima ono što drugi nemaju, šarm, gostoprimstvo i toplinu. Nakon dobro odrađene sezone i dalje nemaju vremena za odmor, jer nakon dugo vremena ponovno su uspjeli znatno produžiti sezonu, a i proširiti su paletu svojih usluga. Ovaj tjedan gosti hostela bit će turisti iz Mađarske i Rumunjske, a uz njih dnevno se priprema i dostavlja i do 100 obroka za potrebe djece osnovnih škola u Crikvenici i okolici.

Novi direktor Dario Smojver i dalje je pun novih ideja i planova.

–Zadovoljni smo što smo ipak uspjeli produžiti sezonu. Booking za slijedeću sezonu ide odlično, a u pregovorima smo i za novim turoperatorima iz inozemstva. Nakon kratke stanke za Novu godinu krećemo sa značajnim uređenjem cijelog prizemlja i okoliša. Dok ne uspijemo aplicirati i povući sredstva iz EU fondova i ostalih povoljnih izvora financiranja gledat ćemo da što je više moguće napravimo vlastitim angažmanom i financiramo se iz redovnog poslovanja. Naravno da investicije ovise o količini sredstava kojima trenutno raspolažemo, ali ipak vjerujemo da će svi biti ugodno iznenađeni onim što namjeravamo napraviti do početka sljedeće sezone, kazao je Smojver

Iduća sezona počinje već početkom veljače. Tada će naime doći prva skupina turista iz Mađarske i proveseliti se na maškarama. Nakon toga kreću i zimske pripreme sportaša. Puno se očekuje i od novih grupa tenisača iz Francuske i Njemačke koje bi za Uskrsne praznike trebali dobro popuniti karlovački hostel.

-Pripremili smo dosta noviteta za sljedeću sezonu i uistinu vjerujemo da ćemo kroz nove aktivnosti vratiti veći broj Karlovčana u njihovo omiljeno ljetovalište. I ne samo njih, rekla je Daniela Lakotić koja je najzaslužnija za odličan booking.

A kako su se vrijedni Selčani našli u Karlovcu. Po uobičajenoj tradiciji, nakon svake sezone, kao dio team buildinga njih dvadesetak odlazi na kratki izlet. Ovaj put izrazili su želju posjetiti Advente u Zagrebu i Karlovcu i vidjeti karlovački hostel u kojem borave studenti. Puni pozitivnih dojmova i nakon sjajnog druženja zadovoljni su se vratili u Selce i poručili: “Karlovac voli Selce, ali i Selce Karlovac”.

.

Translate »