Karlovački srednjoškolci ponovno na praksi u karlovačkom hostelu u Selcu
Karlovački srednjoškolci ponovno na praksi u karlovačkom hostelu u Selcu

Starije generacije karlovačke Ekonomske i Ugostiteljske škole sa sjetom se sjećaju svojih prvih pravih radnih iskustva i prakse u nekadašnjem karlovačkom dječjem odmaralištu u Selcu. Vrijeme je učinilo svoje i iz nekog razloga ugasila se hvale vrijedna suradnja. Ipak, zahvaljujući ravnateljici Ekonomske škole Lidiji Matešić i ravnatelju Ugostiteljske škole Damiru Plešeu te direktoru Hostela Karlovac u Selcu Dariu Smojveru za desetak dana pokreće se novi zajednički projekt.

– Naši najdraži gosti su upravo naši sugrađani. I kao što sam već napomenuo želimo ih vidjeti u što većem broju. Tako smo osmisli i ovaj projekt koji je zapravo samo oživio jednu od starih ideja koja je u međuvremenu negdje zapela. Za sada bi se stručna praksa obavlja u ljetnim mjesecima kad je i najveća gužva, a ako se rezultati pokažu kao dobri i uspješni, gledati ćemo da takav oblik suradnje produžimo na cijelo vrijeme našeg poslovanja. Apsolutno sam siguran da će svi polaznici nakon obavljene prakse imati jasnu i pravu sliku kako funkcionira jedan hostel – rekao je Dario Smojver, direktor Hostela Karlovac.

– U principu možemo reći da će ovaj projekt biti nastavak nekadašnje dobre ideje ali moderniziran i prilagođen novom obrazovnom programu i okruženju. Smatramo da je ovo win win situacija u kojoj će sve strane profitirati. Nakon iskazanoga interesa učenika i razgovora s njihovim roditeljima tijekom ove sezone za stručnu praksu u Selce prijavilo se 10 polaznika koji će biti podijeljeni u dvije grupe. Radi se o učenicima 1. i 2. razreda – mišljenja je gđa. Matešić, ravnateljica Ekonomske škole.

Veliku pomoć Hostel Karlovac imat će i u polaznicima 3. razreda Ugostiteljske škole.

– Četiri kuhara izrazila su spremnost svoje praktično znanje iz brusiti i pokazati u tom karlovačkom hostelu. Mišljenja smo da je to odlična prilika za stjecanje novih iskustva u realnom okruženju – smatra g. Pleša, ravnatelj Ugostiteljske škole.

Grad i Županija smatraju da je ovo projekt iz kojega svi mogu imati samo koristi i svakako će se aktivno uključiti u njegovu realizaciju.

KAportal.hr

Izvorna stranica: http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-srednjoskolci-ponovno-na-praksi-u-karlovackom-hostelu-u-selcu/

.

Translate »